Thursday, December 16, 2010

Percuma Saja Belayar Kalau Kau Takut Gelombang

gue baru saja selesai nongkron filem ini=saya baru je habis tengok filem ni


TAK BIASA-kelakarama habisss dan 200% tiada unsur porn macam cerita hantu indo. cerita ni release tahun 2004 lagi tapi baru ku sedari kewujudannya selepas diintroduce oleh sorang member sheilagank. yang buat saya tertarik nak tengok cerita ni oskof la sebab ada Duta Modjo, vokalis my legendary Sheila On 7. boleh tahan jugak mamat ni buat lawak. muka dia pun selebek untuk watak selekeh macam tuh. ngeheheh

cerita ni pasal Abi(Duta) yang fail masuk ke Fakultas Ekonomi Universitas Indonesia(ehem2 masukla UPM kalau macam tuh). dia seorang ala2 pejantan tangguh yang mencari cinta. mula2 cerita konon dia anti cinta tapi lepas terushar Melisa(miea kusuma), terus pergi mengurat. dah dating2 dorang kapel tapi esoknya sadis gila bila si Melisa mintak putus sebab membe2 dia suruh. kalau mamat macam duta nak kat aku, tak fikir panjang dah. hehe.. pastu Abi kenal Nadya(Melanie Putria). dorang memang deeply in love. sepanjang proses Abi nak ngurat Nadya, memang banyak epik kelakar. hahaa. tapi macam Melisa jugak, dorang putus sebab Nadya dan ada tunangan kat Perancis. tamak betul pompuan ni. last sekali, Abi g makan angin kat ladang teh ala2 Cameron Highland konon2 nak release 'frustasi'. dia jumpa pulak Ratna(Novie Emerson). jatuh cinta lagi mamat tuh. seperti biasa Ratna pun sebenarnya dah ada pakwe. cettt.

ending cerita ni unexpected jugakla. ingat last2 sekali Abi g Kelantan cari anahkuneng. rupa-rupanya tak. nak tahu ending, tengokla sendiri kat youtube. download semua 17 parts ye. cuba sekali pasti nak lagi.

omongan2 yang karen bangat dalam filem ni:
  • Burung yang bangun awal paginya, pasti mendapat banyak cacingan
  • Sakit hati... kayak dicubit gorila
  • Hidup ini sangat singkat untuk dilewatkan dengan orang yang salah
nota di tepi jalan : gue rindu musisi2 lama Sheila On 7. harap boleh buat reunion okay
anton-adam-sakti-duta-eross

2 comments:

.:icha:. said...

dlu aku sukak gilak anton!!!!

anah nik mahmood said...

anton dah keluar lama dah :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...