Wednesday, January 12, 2011

entry ini tidak mengondem sesiapa

15:1. itu ialah nisbah perempuan dan lelaki pada masa sekarang. bermakna seorang lelaki boleh kahwin dengan 15 wanita. kalau dekat tempat aku belaja sekarang, 70% adalah wanita. kalau nampak kelibat lelaki yang ramai, itu adalah something yang weird and awkward.

adakah sebab ini menyebabkan ramai lelaki yang menjadi playboy atau memasang skandal yang ramai? selalu sebab musabab yang aku dengar dari sang player atau scandalicious adalah kerana mereka ingin memilih yang terbaik dari seramai-ramai wanita yang mereka kenal.

dan aku juga terfikir, adakah mereka cukup baik untuk memilih yang terbaik?

lelaki sememangnya seorang yang natural sweet talker. sweet words macam nilah yang bagi harapan tinggi kepada para wanita. tapi at last, si lelaki pilih orang lain konon2 untuk jadi teman sehidup semati. ofkos la wanita2 yang dijadikan skandal tadi akan kecewa sangat3 sebab tak dipilih oleh sang lelaki terbabit.

aku pun tak tahu point apa yang aku nak cakap. tapi kurang lebih macam tulah. aku tak pandai mengarang ayat2 terbaeek macam sang pria.

cuma nasihat aku, jika kau berkawan dengan mana2 perempuan, buat gaya cara nak kawan. guna bahasa kau aku. jangan ungkap kata2 manis. bukan sebab mereka cepat koya tapi hati mereka cepat terusik.

aku rasa lagu terima kasih bijaksana ni sesuai dengan entry ni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...