Friday, July 8, 2011

ciri-ciri lelaki sejati




Dear muslim women.. most men took uncovered women only as their girlfriends and mostly juz for fun.. but when they start to think about marriage, majority of muslim men preferred a wife that covered their aurat... :)




Dear Muslim men, why do u have to treat the so-called uncovered women as for fun only? A good Muslim man shouldn't treat any woman that way, regardless of her physical appearance. Instead, you should guide her and pray that she will wear hijab too one day. Don't you think

aku selalu terfikir pasal benda ni. kenapa kaum lelaki suka sangat nak mempersoalkan pasal appearance seseorang wanita dari segi inner or outer tanpa menyedari mereka terlalu banyak lagi kurengnyaaa. sebagai contoh, masyarakat especially lelaki peringkat umur pertengahan always kununnya nak cari perempuan baik, bertudung dan paling penting still virgin. tapi aku wonder adakah mereka cukup pakej untuk demanding sebegitu rupa? are they youthful in getting the virgin?

a guy automatically hilang teruna jika si perempuan hilang dara. win win situation. so jangan nak terlalu memandang rendah pada perempuan tidak berdara jika anda pun sudah hilang teruna. 

bear in mind, a good woman just for a good man

so, kenali diri sendiri dulu sebelum demand itu ini.

one more thing yang agak klise pada seorang lelaki ialah bila nak nak cari bini, mesti nak cari yang pandai masak, pandai kemas rumah, pandai buat anak, yang alim, hormati ibu bapa bla bla bla bla bla bla bala balalabababablekship

tapi just imagine lelaki yang demanding ciri-ciri diatas ialah seorang bekas gigolo, takde kerja tetap, semayang tak cukup nak jadi imam muda jauh sekali, buat air teh pun tak pandai, campak spender merata2 dan bla bla bla lagi. 


A BIG SO, aku tak kesah korang wahai lelaki nak demand itu ini tapi cuba jadi lelaki yang baik dahulu sebelum komplen apa2 pasal kaum wanita. bimbing lah adik perempuan, kakak, bahkan ibu kita menjadi ahli syurga InsyaAllah korang akan dapat bini yang ala2 Heliza AF4 yang sempurna.



JADI, back to the title, ciri-ciri lelaki yang baik adalah 
  1. yang aku explen kat atas
  2. yang tahu kemas rumah. 
  3. tak pandai masak takpe asal tahu puji masakan bini anda bez
  4. rajin tukar pampers anak pada pukul 3 pagi hingga 6 pagi
  5. paling penting, solat cukup 5 waktu
sekian.

2 comments:

NADHIRAH HAZWANI said...

no 3 xleh blah! ak suke! hahaha

anah nik mahmood said...

ahahahahhahaharrrrrrroyyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...