Saturday, February 26, 2011

benda yang aku kurang respek pada lelaki

hai uols dah lama akak tak berblogging. mesti uols rindu akak kan?? sorila sibuk sikit sem 4 ni. intenet pun macam halal jadah.<-- kononnya blog aku ni ramai readers macam hamis jalika.

aku tak tahula nape beruk celcom makin teruk sekarang. nak dapat line GPRS pun susah macam nak dapat scholar KPM (erk apa kaitan?).

banyak benda dalam hipotalamus aku sekarang. serabai, serabut, seremban, serenti semua pun ada. banyak report nak kena siapkan tapi mata aku asyik ngadap kak limah je. baca bio pun dengar kak limah punye dialog. aku sekarang pun dah cakap perak. tak cakap klate dah. hehehe. kalo cakap tangan automatik gemalai macam usop. blueberryy.. my fevret.

intro aku selalu merepek kerepek.

ada 4 benda sebenarnya perkara yang buat aku disrespect pada lelaki. tapi aku rasa satu point tuh macam controversial sikit sebab ada kaitan dengan kaum hawa. kawan aku ramai perempuan. so seumpama bala dan bala kalau aku listkan jugak. so akak listkan 3 jela ye.

1. merokok
aku rasa dalam entry yang lepas2 aku dah mentioned benda ni. entahla kenapa aku memang TIDAK BOLEH terima smokers. kalau bolehla aku nak elak beramas mesra dengan lelaki macam ni. har3

for guys:cuba bayangkan dengan duit rokok tuh sebenarnya anda boleh buat beli beg, baju, kasut, shawl and etc untuk bini-bini anda. so kalau tak smoke, anda ada peluang besar untuk kahwin ramai. kan ada faedahnya tuh kalau anda jauhi amalan merokok.

2. kuku panjang
kalau perempuan simpan kuku aku tak berapa nak kesah sebab langsuir pun simpan kuku. tapi aku sangat kesah kalau lelaki yang simpan kuku. bila aku nampak lelaki simpan kuku, perkara pertama terlintas dalam hipotalamus aku ialah:

'eh dia ni tak solat ke?'.
so even anda tak solat pun, janganlah menunjuk sangat okay.

3. cakap kasar dengan perempuan
perghhh bau telor!! <--- ini bukan ayat yang kasar.
okay back to the topic. satu lagi benda yang aku paling benci bila lelaki mencarut, cakap entah apa2, cakap macam takde hipotalamus dengan bini2 or awek2 mereka. nak mencarut dengan membe2 lantak koranglah.
well known, lelaki yang hot tempered ni memang suka maki hamun tak tentu pasal kat sapa2 yang mereka nak especially bini2/awek2 mereka. lelaki macam ni memang aku rasa baik duduk dalam gua niah sambil buat sarang burung dengan kelawar2.


usop mesti takde ciri2 di atas kan3??

4 comments:

Najah Abdullah said...

apa kaitan kuku panjang dengn xsolat? btw lelaki kuku panjang memang geli

anah nik mahmood said...

kalu kuku panje kae mace susoh g2 air smaye nk sah. ore jate sipe kuku mace xdok motif g2 napok.

nizai said...

AK NK THU HOK NO4 PUNYE

Anonymous said...

anahcute: xpayohlaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...