Tuesday, January 4, 2011

lelaki dan rokok

hari tu masa nak balik upm, aku naik bus 2 tingkat trans. aku memang tak suka benda yang bertingkat2 kecuali mangkuk tingkat sebab boleh isi banyak lauk. lucky me, aku dapat duduk bawah walhal tiket aku seat atas.
pastu ada sorang mamat duduk depan sikit dari seat aku. muka agak skempos tapi hensem. nampak macam berada dalam dunianya sendiri. dia nampak baik. mungkin sebab dia pakai spek. dia juga nampak smart sebab dibadannya tergalas dslr. bla3 dan bla3.
sekali bus pun berhenti nak ambik passengers. dia pun turun. aku sekadar ternampak bukannya bermaksud aku ni observe dia sepanjang masa. aku bajet dia turun maybe dia nak membuang atau melabur di toilet berdekatan. sekali dia buat keluar najis. eh silap. sekali aku nampak asap berkepul2 keluar dari mulut dia. aku bermonolog 'takkan sejuk sangat kat luar sampai cakap keluar asap'. aku nampak kat tangan dia terselit sehelai rokok. cett hisap rokok ke mamat ni. kata2 pujian aku kat mamat tuh terus hilang. immediately mamat tuh jadi invisible di mata aku.

aku bukan nak kondem smoker tapi memang realitinya smokers look annoying.

  • kalau perempuan smoke, memang nampak life dia so-sial
  • lelaki tak suka tengok perempuan smoke. so weols pun feel the same thing towards uols.
  • lelaki hensem sudah hilang integritinya kalau smoke. sebab? mulut dan gigi jadi hitam. lagi? erm nafas jadi bau semerbak macam perfume cap ayam.
  • lelaki kurang hensem akan nampak macho jika pegang rokok pun terketar2. :)

12 comments:

hidayat.yusof said...

hahhaha. mulut berasap becakap! nook! kau gila la anah!!!

anah nik mahmood said...

berasap ke wei?agaggaa

norikinshanky said...

saya setuju anah!!!

anah nik mahmood said...

bagus!

Hady83 said...

Agak2 kalau gaji 10k...tapi merokok...hensem lagi x? Berbading gaji yang 1k tapi tak merokok...

anah nik mahmood said...

kalau ikutkan lagi tertarik ngan gaji 1k sebab selalu orang xmerokok ni baik. orang boleh maju kalau berusaha. tapi habit smoke ni susah nak buang.

lo said...

suka!!! suka ini entry, benci rokok!

anah nik mahmood said...

suka2.suka komen mg

Syafiq Yashim said...

hihi
kemah2 sjo topik kak

anah nik mahmood said...

timo kasih abe capik :)

keorenan said...

huargh~ geliat sket

anah nik mahmood said...

geliat banyook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...