aku memang tak pandai masak sebab aku angkuh nak blaja. aku takut aku masak lagi sedap dari mak aku. hek3. nak bandingkan jahit dan masak, aku lagi suka masak. ditakdirkan Tuhan, aku ni bakal cikgu ERT. so aku kena tahu kedua2 bidang terbabit. aku bersyukur sangat dapat cos ni sebab dengan cara ni lah aku dapat blaja masak dan jahit. (untung woo sapa wat aku jadi bini)
sampai saat aku menulis ni, aku hanya pandai masak megi, dan menggoreng. benda yang paling hebat aku pernah buat ialah masak MURTABAK MEGI
nampak yummylicious kan?its okay angkat bakul sendiri
(ini bukan rupa murtabak megi yang sebenar T_T)
time kakak aku masak, aku ada jugak tolong (ehem3). sumbangan aku agak besar jugak iaitu koyak kulit bawang T_T
ini ialah ikan kukus stim. sedap giloo!
ikan kari.
kari dan gulai aku tak berapa nak makan. tapi kalau orang bagi free aku redah je
TAPI, ada je makanan yang sedap tapi guna effort sikit je. tak payah susah2 nak tumis bawang or what so ever. TUANG dan JILAT. itulah dia..
pastikan yang ori.
lagi menjilat2 kalau ada gabungan budu dengan kacang botor dan ikan bakar.
mudah bukan? jadi jangan cepat kecewa kalau anda tak pandai masak macam saya. dengan adanya budu, semua pun jadi. ucapkan terima kasih kepadanya.
not last and but least..
4 comments:
gano kiro murtabok megi tuh?
xjadi lah..telor keno guno 3 butir kawe guno 2 butir
coti nt igt nk blaja jait tmpt mg blaja ritu
sleke2. aku sem 5 stat blaja jahit
Post a Comment