Tuesday, November 23, 2010

sinetron indonesia

setiap kali saya tengok sinetron indo (bukan indon) mesti muka pelakon2 dorang gilas babians lawa cantik bangat bukan macam saya. tengok macam bukan stended muka 'pan asian' tapi dah macam pancake atau pun peterpan. maybe dorang ni bukan mix omputeh saja. mungkin jugak mereka ni keturunan geng2 afrika cape town atau laut china selatan. tapi i wonder adakah di dunia realiti indonesia muka2 awek2 and jans2 dorang cantik macam dalam omongan tv? selalu tengok kat dalam tv3 macam dalam rancangan 999 tuh, muka dorang biasa2 je, siap tutup2 muka lagi cover malu. hehe. tapi setelah survey dijalankan secara tipu2, artis2 indo yang masih nampak cantik di dunia realiti ialah ariel peterporn and luna maya. ahaha.. bagaimana saya tahu? semua pun tahu kan3. ngeh3. tapi kalau nak dicompare dengan pelakon2 maleis, takdelah secantik indo. kalau ada pun 2, 3 orang je yang cantik per drama or movie. tidaklah keseluruhan macam indo. lagi satu masalah dalam sinetron indo ialah banyaknye 'peri' atau ikan pari eh pari2.. dari gemuk ke kurus, dari yang banyak jerawat batu jadi muka licin macam simen. semua ikan pari boleh buat. lantak dorang lah. masalah cite indo lagi ialah episod yang panjang berjela2. satu contoh sinetron indo yang tak nak habis ialah Safa&Marwah. seingat saya cite tuh stat before saya stat sem 3 dan sekarang dah cuti final sem. lama tak lama pun ade jugak yang follow sampai berat bontot nak tinggal tv (e.g : my mom). apa2 pun majulah Kelantan untuk Malaysia.


nota penting : ada2(kata ganda) yang cakap muka saya macam Manohara Odelia Pinot. lalalala

SAMA KE?
tambahan dari mak saya : Manohara kecik je badan dia. T_T

2 comments:

norikinshanky said...

uhuk2..perasan seyh...

anah nik mahmood said...

ko nk ckp same kan?hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...