Sunday, June 19, 2011

selamat hari bibik sedunia

dah nak dekat sebulan aku jadi bibik sandaran (BS) kepada kakak aku yang hampir selesai berpantang. mungkin dalam minggu depan aku akan bersoping hari raya dengan beliau. puasa lagi 2 hari tak ganti.


aku rasa agak best jugakla jadi BS ni sebab aku boleh belajar banyak benda. macam contoh jaga baby tapi aku tak pernah lagi mandikan and basuh berak Nujaid (anak buah yang baru). tapi bab2 mendodoi baby memang aku PRO. sekali aku nyanyi lagu Sheila On 7 twinkle2 little star memang lentok la Nujaid untuk 2 jam berikutnya.

then ofkos la bile dh jadi BS ni mesti aku kena masak. setakat ni aku dah pandai masak masak lemak cili api, masak asam pedas, daging/ayam/ikan/telur pedas, masak lemak kobis, kari ikan dan sebagainya (sebagainya menunjukkan sup sayur, ayam goreng, masak air dan masak nasi). dan its an honoured bila kakak aku cakap:

nati kakak nok blaja nga anah la masak kari

it means that in other words kari aku sedap. ehem.



memang best asbestos ade anak tapi amat tensi bila baby nangis time kita tido. oh aku sayang tido aku. tapi aku takde sebebal itu untuk membiarkan Nujaid nangis sorang2. aku sebagai aunty mithali bangun jugak tapi kalau malam mak dia la yang jaga.


ini Muhammad Nujaid

ini Scha Alyahya bibiknya

4 comments:

nizai said...

putihnye bibik

anah nik mahmood said...

bibik ni adik bradik safa marwah

NikNadimah said...

tu ayat amik ati,sekian.

anah nik mahmood said...

xpehe ur comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...