Wednesday, June 1, 2011

kenapa agaknya

aku sering terfikir kenapa orang yang usaha gila2 tapi hasilnya kurang berbanding dengan orang yang rilek2 buat kerja last menet tapi hasilnya gila babes punya.

macam contoh Nora budaknya komited kalau buat keje. misalnya kalau lecturer suruh submit assaimen minggu depan, dia minggu lepas dah siap sebab habit beliau yang tak suka buat keje dalam keadaan kelam kabut dan dia nak everything's perfecto. manakala Elena pulak ibarat procrastination is her middle name. assaimen pulak submit lambat 2,3 minggu dari dateline.

tapi hasilnya...

carry marks Elena is higher than Nora

contoh yang lain pulak bila Zamatul Amri sanggup bangun awal pagi sebab nak register course, tapi ada hal yang menghalang. Yus Edo yang blur2 tak tahu apa2 dengan mudahnya dapat register tanpa perlu susah2 bangun awal pagi.

can you see that? its like life is unfair for those who have lotsa effort.

a lot of unfair things happened actually.


thinking about this makes me moron

the conclusion is we need to relax and procrastinate all things for a better result.


p/s: kisah di atas adalah rekaan berdasarkan yang benar

2 comments:

amalina sahaja said...

haha sokong. tapi macam mana kalau tak buat apa, result still mcm hare? haha

anah said...

yg 2 pn ade gak. rasa mcm nk bunuh diri je kalo jumpa org mcm 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...