Sunday, April 3, 2011

katak yang annoying

setiap kali aku log in fakebuk (ekceli aku buat keep me logged in), aku harapkan aku nampak post2 yang menarik keluar kat home yang boleh aku LIKE. post2 yang menarik or menarik or menarik hanyalah sangat sedikit berbanding dengan post2 yang aku rasa nak spark2 or lempeng2. ada jugak post yang buat tekak aku bergeliga nak keluarkan bahan mentah. atau dalam bahasa pasar 'euwwwwwwwww' dan secara fizikalnya adalah dengan menggelengkan kepala.

1. the moooooossssssttttt part yang buat aku rasa 'oh pehlis' ialah bila seorang minah (jarang sekali mamat) share notes or videos or whatever pasal relationship pak/makwe dan suami/isteri. then diorang tagged kan name pasangan masing2 kat notes or videos yang konon swit nyah! OMIGOD. dan paling sadis pasangan dorang tak respon pun. ngeh! tagged kan je mak tak kesah tapi siap dengan ayat2 komsas tingkatan 3.

contoh 1: abg, ayg nak macam ni tau lepas kawen
contoh 2: sweet sangat kan abg. ayg harap abg akan bla bla bla bla. abg janji tau takkan bla bla bla dengan ayg.
contoh 3: aku suka kalau laki aku kawen lain (ini bukan contoh yang sesuai)

dah nama gf/bf sms jela. kamon pokemon babe! this is private confidential you know.
abg nanti teman ayg bertelur jap lagi

2. jenis no 2 ni pulak yang suka memaki hamun orang melalui setatus. dah pulak orang yang dia maki hamun tuh pulak tak fren pun dengan yang memaki tuh. so what's the point maki makian di sini?

contoh 1: puas hati aku! akhirnya Ashraf Muslim menjadi hak aku! jangan ganggu kami lagi wahai Kak Limah
contoh 2: aku benci kau. aku dah report kau as spam. harharhar

setatus maki hamun rekaan aku macam tak real je. T_T
gua tensi. lu apa tau?

3. auw auw auw sweetnya budak ni. jenis ni tak berapa nak mengganggu kornea aku melihatnya. jenis ni pulak konon2 or bajet sweet or baik ibarat Lisa Surirumah.

contoh 1: Minah has finished doing her assignments. she hopes to get a good results. oh forgot to say she is going to date with her friends and boyfie at Hotel Kaki Lima tonight. Love.

yang ni pun aku tak pandai nak buat contoh. kalau boleh bagi link profile terus kan bez asbestos.
hai my name is sweet talker


*anahkuneng perasan bagus*

4 comments:

lo said...

aku suko katak keroppi, tp takut katak idup..hu hu hu

anah nik mahmood said...

aku meme nakuk ko semo jenis katok :)

nizai said...

byoknye entri baru..xsedo la katok wei

anah nik mahmood said...

xsedo ko xsedak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...