Saturday, January 22, 2011

pemangkin

pemangkin ialah fungsinya untuk mempengaruhi tindakan kimia. aku sokmo jumpa perkataan ni dalam subjek favereto de amor aku, Kimia. bahkan subjek ni jugak aku selalu dapat A-. bukan A solid.

dalam life kita, memang kita wajib ada pemangkin sebab ia dapat mem'booster'kan segala aktiviti harian kita. pemangkin boleh jadi Tuhan, sesuatu benda, homo sapien atau kedua-duanya sekali. contoh paling terdekat ialah:

  • asyraf muslim bersemangat untuk ke kelas menjahit sebab beliau menaruh hati pada rakannya yang bernama anah lopez.
atau
  • hamis jalikha sukar untuk bangun pagi kerana sukar untuk melepaskan bantal busuknya
jadi.. err ape ye. aku lupa. jadi pemangkin ni ada dua kategori. bullet pertama positif manakala bullet kedua negatif. cuba korang ujiankan otak korang, camne hidup korang kalau takde pemangkin? bahkan Mark Zuckerberg pun memerlukan korang sebagai pemangkin pitis duit beliau di dalam fakebuk.

aku pun ada banyak pemangkin selain Tuhan, keluarga, kawan2 aku, dan bakal suami aku. aku nak list satu2 pun bukan ada yang nak tahu. har3

maka dengan ini aku nak selitkan bahawa banyak lagi ASSaimen yang aku simpan kemas atas meja. aku perlukan pemangkin untuk bereskannya. sekian.



pemangkin aku di kala pagi before pergi class

4 comments:

Najah Abdullah said...

padan slim pon

anah nik mahmood said...

2 jam lepah tuh gomo nasik nga tempe pulok

hidayat.yusof said...

dasar cacat!!!

anah nik mahmood said...

sori yat. i never meant to hurt you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...