Sunday, January 30, 2011

dua cerita dalam satu hari

aku baru je sampai Amareka Darul Naim pukul 5.30am waktu Kelantan. flight aku depart kat Hentian Putra pukul 9pm. ekeke.. masa beli tiket, orang trans cakap single seat. alih2 double seat dan paling syiok laki berbadan malek noor duduk tepi aku T_T.

apa yang aku nak cerita sebenarnya semalam before aku naik flight, aku bersama member aku pergi midvalai. aku memang eksaited state nak tengok cerita khurafat. sebab member2 aku cakap takut gila. tambahan pula aku memang die hard fan cerita2 tahyul macam ni.

aku dengan bangganya q untuk beli tiket. aku bangga sebab time tuh tak ramai lagi homo sapien berlegar-legar di midvalai. pukul 11.45am aku masuk dewan gelap dan cerita pun start. dan selepas satu jam setengah hantu keluar masuk, cerita pun habis.

kalau dalam skala ketakutan 1-10, aku boleh bagi 4 la. tak takut sangat pun. aku tunggu jugak part nak jerit pastu sambil terpeluk2 mamat comel tepi aku. tapi scene tuh tak kunjung tiba. har3. aku andaikan muka aku masa tengok movie tuh seumpama aku tengok cerita awan dania musim ke-3.

petang masih muda. membe aku cakap dia nak tengok Haq pulak. aku tak kesah sebab pitis wang ringgit dia. aku bermonolog, 'camne la dia ni boleh terfikir nak tengok cite ni'. kewujudan cerita tuh pun aku tak tahu. movie tuh showing pukul 2. masuk la lagi aku dalam dewan gelap. before start cerita, macam biasalah ada role play nama2 pelakon. nama Raja Farah menari2 keluar kat screen. aku dah menjeling tajam dah kat membe aku ni. even drama pun kalau Raja Farah yang acting, sure2 aku tak tengok. aku takleh nak feel cerita kalau beliau yang act(kau macam bajet bagus je anah).

belum separuh cerita lagi membe aku yang beriya2 nak tengok cerita tuh tadi dah tertido2. aku kuatkan jugak mata aku sebab aku mengenangkan tak berbaloi untuk tido dengan RM12 satu kepala.
cerita ni selamat sebab ada Ady Putra. selamat sebab body dia hensem. har5. kalau dalam skala keboringan 1-10, aku boleh bagi 10.00. untuk movie ni pulak, aku andaikan muka aku macam tengok tv yang lupa nak tekan button ON.
-sekian. aku nak sambung tengok Nona-

*masa tengah suspen tengok khurafat, tiba2 ada budak jerit kat bapak dia, "papa takde pun hantu!" *

2 comments:

keorenan said...

haha. .ni entri mg plg sedak ak bc.
ak mmbygkn muko mg hk spo tait bserta prsaan yg ikhlas mluahkan prsaan.

anah nik mahmood said...

hk ni paling sedak? T_T. taim ni tgk nga abg D. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...