Saturday, December 25, 2010

angan-angan mat jenin

dulu-dulu saya mengaku saya memang bodoh dan malas bab2 belajar buku serius. tapi rajin bab2 belajar buku harga RM 4.80 (komik shinchan). tak pernah jugak bercita2 tinggi sampai g over the sea. setakat ada degree gaji 2, 3 ribu pun dah orait. cari laki kaya lagi orait. hek3.

pastu skang rasa jelez bila tengok membe2 seangkatan belajar sampai negara orang and tengok dorang aplod pica2 yang ada salji and autumn. fuhh. kalo kat malaysia ni hanya mampu ambik gambar ada bekgroun sampah2 or daun2 kering yang menunggu masa nak disapu. T_T

lagi rasa berair hidung bila tengok mereka yang pandai tuh apdet setatus kat fakebuk pasal journey dorang ke tempat yang saya pun tak tau. contohnya macam ni :

(klik untuk tumbesaran)

saya nak sebut word tuh pun saya tak pandai. nama tempat pun dah ganas. manusia di atas cakap cara nak sebut edinburgh ialah 'edinbur' bukannya 'edinbuf'. sekali lagi penampakan kebongokan saya T_T

kalau tulis setatus macam di atas ramai je nak like and comment. try tengok kat bawah ni pulak. lagi sadis :

(klik untuk tumbesaran)

saya acah2 la kononnya nak g NZ tapi dorang tak caya sikit pun. T_T. mungkin mukaku ini takde ciri2 bijak pandai kot. T_T

saya pun try buat setatus yang merendah diri sikit :

(klik untuk tumbesaran)

lagi sedih sadis berkudis. takde respon langsung T_T

moral of the story belajar lah bersungguh2. nanti boleh menunjuk2 kat membe2 anda kehidupan anda yang bez di luar sana.

buku 555: penah kenal seseorang yang tolak tawaran JPA untuk program luar negara sebab sayang nak tinggal kekasihnya yang dah jadi ex dia sekarang. ada jugak manusia butthurt macam tuh.

7 comments:

norikinshanky said...

betul tu anah....tapi rugi r kwn ko...tolak tawaran jpa tu....kalo aku...mmg bodoh r tolak semate2 tok kekaseh yg x taw pangkal hujung...menjadi ke x...huh!!...bek x usah....kalo aku dapat peduli pe aku ttp nak g gak no matter wat!!!...hehe...

fatihahafiza said...

best kan bile bace status budak oversea. teringin oh nk jadi mcm diorang

anah nik mahmood said...

sanky: haha 2 bukan bodoh. 2 macam dh xde otak. tolak scholar ribu riban memang bongok. hahah. ko jgn jd mcm 2 ek. xnak scholar kasi aku. aku ambik punye

fatihahafiza: haah. marila belaja dengan bersungguh2. :) btw thanx for commenting

keorenan said...

aku plg suko entri ni kut stakak ni. go boron! p/s: boron adlh sejenis gas yg.......

anah nik mahmood said...

paling suko hok ni? apola mg ni. hk lain lagi menarik kot. gas genamo gak?

Najah Abdullah said...

like ur writing for this one :) niceee... Btw, it is pronounced edinbre :p

anah nik mahmood said...

oh sekali lagi aku malu. thanx for the information.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...